To miejsce powstało z pasji do gotowania – tak opowiadają o Restauracji Zonia jej pracownicy. Sądząc po bogatym menu oraz po kolejnych świetnych pomysłach Soni Kusz, miejsce to na pewno nie raz będzie mogło zaskoczyć swoich gości i to nie tylko pod kątem kulinarnym.
O drinkach z ciekłym azotem i z kwiatami, śniadaniach, swojskich wieczorach z prawdziwą szynką i kaszanką ze świniobicia, o baby shower, ukraińskich pielmieni, o ciekawym menu na siedem dni tygodnia, grudniowej promocji z 15% rabatem oraz o ofercie świątecznej opowiada Sonia Kusz z Restauracji Zonia.
- Co znajdziemy w ofercie świątecznej restauracji?
- W szczególności polecamy wszystkim nasze pyszne domowe wyroby garmażeryjne. Są też jeszcze wolne terminy na wigilie firmowe, które można zorganizować w naszej restauracji.
- Wyróżnia was menu, które ma zachęcić gości do odkrywania nowych smaków przez cały tydzień?
- Stawiamy na różnorodność, nowe pomysły, nową kompozycję smaków, ale oczywiście nie zapominamy o tradycji. Chcemy, żeby każdy u nas znalazł coś dla siebie i dlatego codziennie oprócz podstawowych potraw (na śniadania i obiady) można dostać u nas sporo specjałów.
- We wtorek króluje u nas kuchnia amerykańska, czyli burgery, pancakesy oraz krem z kukurydzy. Środa należy do kuchni ukraińskiej. Czebureki (pierogi z mięsnym nadzieniem) oraz pielmieni mają bardzo wielu zwolenników. W czwartki zapraszamy gości na placki w najróżniejszych postaciach. Ziemniaczane, langosze, włoskie, czy z te sosem kurkowym nigdy się nie nudzą. W piątki obowiązkowo na stole musi znaleźć się ryba ale za to w sobotę nadrobić można golonką, żeberkami i karczkiem z grilla. Jak przystało na niedzielę zawsze przygotowujemy tradycyjny obiad śląski. Naprawdę warto przyjść i spróbować naszego domowego rosołu z własnoręcznie robionym makaronem. Od stycznia nasza oferta wzbogaci się o bogatą ofertę śniadaniową. W planach mamy kanapki z różnymi nadzieniami, smoothies, granole z owocami, shakshuka oraz jajecznicę i tosty – zachęca do odwiedzin Sonia Kusz.
- Panów na pewno zainteresują wasze swojskie wieczory?
- Nie ukrywam, że tak i to bardzo. W dzisiejszych czasach coraz trudniej przypomnieć sobie smak prawdziwej szynki. U nas każdy może zakosztować wyrobów ze świniobicia. Wspaniała szynka, salceson, golonka smalec czy pierogi z kaszanką mają u nas swoich stałych fanów. Zachęcamy żeby spróbować tych wszystkich specjałów, do których podajemy też naszą domową cytrynówkę.
- Podobno furorę robią wasze drinki?
- W nasze restauracji mamy naprawdę bardzo bogaty wybór wszelkich alkoholi, ale rzeczywiście w ostatnim czasie bardzo dużą popularnością cieszą się nasze drinki z kwiatami i z parującą mgiełką, która powstaje przy użyciu ciekłego azotu.
- Dbacie też o ofertę kulturalną?
- Staramy się, aby nie było nudno. Często organizujemy różne koncerty czy stand up. W soboty zapraszamy wszystkich na potańcówki, które również staramy się organizować w odmiennych konwencjach. Były już wieczory w stylu lat 80-tych, 90-tych, kubańskich, latino i na pewno pojawią się jeszcze kolejne pomysły.
- Na koniec proszę coś opowiedzieć o tzw. baby shower?
- Baby Shower to imprezy organizowane dla przyszłych mam przez ich przyjaciółki. Przyszła mama jest obdarowywana prezentami, a wszystkie panie świetnie się bawią przy dobrym jedzeniu i np. przy zorganizowanych konkursach. Oczywiście w Restauracji Zonia można zorganizować też wszystkie imprezy okolicznościowe.
Zapraszamy do odwiedzin restauracji Zonia oraz do śledzenia firmy w mediach społecznościowych! Dodatkowo w grudniu na hasło ZoniaKK każdy klient otrzyma jednorazowo 15% rabatu!
Restauracja Zonia
ul. Targowa 4, Kędzierzyn-Koźle
Tel. 511 460 736
https://www.facebook.com/RestauracjaZONIA/
https://www.restauracjazonia.pl/
https://www.instagram.com/explore/locations/218754472/
Materiał promocyjny
Dania polskie, ukraińskie, drinki z azotem i kwiatami, swojskie wieczory i kabarety. Poznajcie Restaurację Zonia
- Redakcja
- 10.12.2021 09:20
Napisz komentarz
Komentarze